20 Oktober 2007

My Home Town (Kampung)

Masa awal puasa hari tu Putera ambik cuti.. tapi bulan puasa la kan tak de la jejalan kemana-mana.. Putera balik kampung kat JB menyambut Ramadhan dengan Ayahanda & Bonda.. lama tak sambut awal puasa bersama..
yang best tu dapat la makan masakan Bonda & jejalan cari juadah berbuka kat sana.. emmm best.. dapat cari juadah berbuka yang tak ada kat area KL nih macam nasi ambeng.. berasak.. botok-botok & macam-macam lagi lah.. berselera habis masa berbuka tu.. jawabnyer naik le berat badan hehehe.. ingatkan masa bulan puasa nih dapat la diet nak turunkan berat badan.. tapi hampeh.. naik kilo ade..
masa tunggu berbuke tu sempat gak Putera jejalan kat JB dengan family.. ye la lama tak balik kampung.. tengok panorama yang dah lama ditinggalkan..
Hujan emas di negeri orang.. hujan batu di negeri sendiri.. lebih baik negeri sendiri.. eh.. baik negeri orang kot.. boleh cepat kaye.. dapat emas banyak tiap kali hujan turun hehehe..

Lambang Kerajaan Negeri Johor dan Jajahan Takluknya..
Masjid Sultan Abu Bakar Johor Bharu.. lambang keagungan Islam..

Teluk Danga atau lebih dikenali dengan Danga Bay.. boleh ajak kekawan clubbing selalu kat sini..


Alamak polis kat Danga Bay nih pakai buggy la pegi ronda..

Tajuk Johor.. Tanjung Puteri.. Selat Teberau.. Airnya Biru..
Di Pantai Lido.. Tepian Mandi.. Sepanjang Masa.. di Hari Minggu..
Atas Bukit.. Tanjung Puteri.. Taman Hiburan.. Indah Berseri..
Pemandangan.. Menawan Hati.. Jalan Tambak.. Hubungan Negeri..


Tanjung Sekijang.. Nun di Kuala.. Tempat Nelayan.. Mengail Gelama..
Istana Hinggap di Kuala Danga.. Pantai Berkelah.. Keluarga Diraja..


Dari Teberau.. Orang Berakit.. Singgah Setulang.. Membeli Kopi..
Pusara Si Bongkok.. Dilereng Bukit.. Di Tepi Pantai Tg. Puteri..
Lelaki ini
Rindu kat kampung terubat sudah..

Tiada ulasan: